#10 Venedig

Rialtobron.
Tidig morgon och på väg över Rialtobron. Nästa gång är vi inte dumsnåla och tar Vaporetton istället. I alla fall med ryggsäckar i hetta.

Vi har tagit nattåg från Österrike och kommer in till Venedig åtta på morgonen. Vårt boende ligger cirka en kilometer från tågstationen och vi bestämmer oss för att gå istället för att åka båt. Stort misstag. En kilometer i Venedig blir lätt väldigt mycket längre. Det är som att spela ett labyrintspel som finns i barnens pysselböcker och där man gång efter gång möter en återvändsgränd istället för den där bron man var säker på att skulle ligga där. Det är också så vi försöker tänka: det här är skoj, som ett spel… men det är 30 grader varmt, packningen skaver, så det funkar inte.

På väg in till Venedig.
Härligt att åka tåg in till Venedig tidig morgon.
Venedig en stad på vatten.
Det är faktiskt sant. Hela stan är byggd på vatten.
Gata i Venedig
Hemma på vår gata i stan …Turister, turister, turister. 

Väl incheckade tar vi en runda förbi Markusplatsen och Rialtomarknaden. Det är enormt mycket folk och det är först när vi når det lugnare området San Polo som vi kan pusta ut.
Maten.

Sedan äter vi och allt vänder! Vi äter världens godaste pasta. Sedan äter vi världens godaste pizza. Sedan äter barnen världens godaste glass. Sedan äter vi världens godaste lasagne. Och världens godaste vongole. Allt till överkomliga priser om man rör sig utanför de största turiststråken.

Italiensk glass.
Ä N T L I G E N. Hon taktar på 3 glassar per dag nu.
Pizzaslices i Venedig.
Nu är det inte döberkebab och Currywurst som gäller som snabbmat.
Fruktslush.
Åh all denna frukt. Krossade frukt med is svalkar dödsskönt i hettan.
Dåligt med gröna plättar.

Det ska finnas ett par lekparker i Venedig, men det känns som ett dagsprojekt att söka upp dem. Tydligt är i alla fall att lekvänliga miljöer inte finns på samma sätt som i andra städer. En gondoljär vi pratar med berättar att de flesta familjer bor utanför stan och att det knappt finns några barn i centrala Venedig. Vi hittar dock ett tips om torget Campo san Polo som enligt guideboken ska vara en lekvänlig plats fullt med venetianska barn som spelar fotboll. Torget är tomt, men det går ändå bra att bolla lite på tumis.

Fotboll i Venedig.
Svettiga fotbollskillar på Campo San Polo.
Gondol i Venedig.
Och ja, vi dränerade resekassan och tog en gondoltur. Och det var värt det. Magiskt.
Mot Rom

Om vi stannat en dag till hade vi tagit båten till ön Lido för bad och chill. Men istället packar vi våra lätt stinkande väskor, lämnar det trevliga boendet vid Campo San Maurizio och tar en Vaporettobåt till tågstationen.

/Leo och Emelie

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s